4 квітня – День вітаміну С

4 квітня – День вітаміну С

4 квітня – День вітаміну С

  • On 04.04.2024

4 квітня – День вітаміну С. Він запроваджений для того, аби поширити інформацію про його користь для здоров’я та прищеплення звички харчуватися правильно.

Вітамін С (або аскорбінова кислота) – один із найважливіших та необхідних вітамінів для людини, який міститься у продуктах рослинного походження. Він розчиняється у воді й руйнується при тривалому кип’ятінні, тому тривале вимочування або теплова обробка овочів та фруктів знижує вміст в них вітаміну С.

Незважаючи на те, що організм людини здатен зарезервувати вітамін С на 3–4 місяці в особливих клітинах кори наднирників, великих залозах внутрішньої секреції, печінці, специфічною його особливістю є те, що ним не можна запастися. Потрапляючи в організм, аскорбінова кислота відразу ж витрачається на його потреби. Ось чому люди, наївшись сповна влітку ягід і фруктів, навесні все одно відчуватимуть дефіцит вітаміну С. Поповнювати його потрібно щодня, із кожним прийомом їжі – з продуктами харчування або у вигляді аскорбінової кислоти.

Пам’ятайте! Для більшості людей здорове харчування забезпечує достатню кількість вітаміну С. Найбільше на нього багаті продукти рослинного походження, особливо шипшина, солодкий перець, смородина, обліпиха, петрушка, кріп, капуста брюссельська, білоголова та цвітна, картопля, помідори, яблука, ананаси, цитрусові.

Проконсультуйтеся щодо потреб вашого організму у вітаміні С зі своїм сімейним лікарем або фахівцями КП “Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр”. Записатися можна у системі Medics.

 

0 Comments

Leave Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *