Спекотні літні дні підвищують ризик харчових отруєнь
- On 05.07.2023
Високі температури «запускають» низку хімічних і біологічних процесів у їжі. Продуктами, які швидко псуються, є фарш, м’ясо, риба, молочні продукти, яйця, різноманітні соуси, начинки з майонезом, вершкові сири та сметана.
Найвищий ризик розвитку серйозних ускладнень, пов’язаних із харчовими захворюваннями, є у:
– літніх людей, немовлят і маленьких дітей;
– вагітних;
– людей з ослабленим імунітетом, наприклад, із ВІЛ та раком.
Про основні небезпеки, пов’язані з харчовими отруєннями, а також як уберегтися від неприємних і часом згубних для організму їх проявів, розповіла Тетяна БАЦЕНОК – лікар-інфекціоніст КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр».
Запис на консультацію інфекціоніста КП «ХМЛДЦ» за тел. 0 800 202 103 (обрати цифру 3) або у системі Medics.
0 Comments