Чи потрібно влітку пити більше води?

Чи потрібно влітку пити більше води?

Чи потрібно влітку пити більше води?

  • On 26.06.2023

Чи потрібно влітку пити більше води? Відповідь на це питання дає сам організм: незалежно від пори року, нам треба отримати стільки рідини, скільки саме нам саме зараз потрібно. Скільки нам потрібно – підкажуть відчуття, а маленьким дітям мають підказати дорослі.

Наш водний баланс, тобто те, скільки води ми втрачаємо і маємо отримати ззовні, залежить від температури і вологості повітря, того, як ми одягнені та чим займаємося, що ми їли, чи ми нервували, як працюють наші нирки, чи немає діареї, які ліки вживаємо тощо. Орієнтувати передусім треба на свою спрагу. До того ж, слід брати до уваги не лише чисту воду, а й борщ, узвар, мандарини, яблука, чай, молоко і кефір, які ми споживаємо – усе крім алкоголю та міцної кави. Адже саме вони змушують нирки сильніше виводити рідину.

Про спрагу «сигналізуватимуть»:

• сухість в роті;
• «ниття» під діафрагмою;
• помітний жовтий чи ще темніший колір сечі;
• закреп.

«Норми» споживання води немає. Не потрібно вливати в себе воду через силу, та якщо вам хочеться пити – не стримуйте себе.
*за інформацією МОЗ України

А от постійна посилена спрага може свідчити про збої в роботі організму. У такому разі слід проконсультуватися з лікарем. Записатися на прийом до лікаря-терапевта КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» можна за тел. 0 800 202 103 (обрати цифру 3) або у системі Medics.

 

0 Comments

Leave Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *