Сезон кавунів – на «піку»: чим корисна ця ягода та як краще її споживати
- On 08.08.2023
Основа кавуна – це сік, у якому містяться цукри: глюкоза, фруктоза та сахароза. Кавун має у своєму складі велику кількість магнію та вітамінів групи В. Ці мікроелементи є базовими для правильної роботи нервової системи. Аскорбінова кислота в кавуні укріплює судинну стінку та є природним протизапальним вітаміном. Завдяки рідинному складу кавун має дезінтоксикаційні властивості та рятує від зневоднення.
Лікарі радять: за добу можна вживати не більше одного кілограма кавуна. І варто це робити окремим прийомом їжі, а не в якості десерту.
Обережними зі споживанням кавуна слід бути людям, які хворіють на цукровий діабет чи сечокам’яну недугу.
Більше рекомендацій щодо вживання кавуна розповіла Алла ПРИЙМАК – лікар-дієтолог КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр».
Проконсультуватися із лікарем можна, записавшись на прийом за тел. 0 800 202 103 (обрати цифру 3, або у системі Medics.
0 Comments