Сезон кавунів – на «піку»: чим корисна ця ягода та як краще її споживати

Сезон кавунів – на «піку»: чим корисна ця ягода та як краще її споживати

Сезон кавунів – на «піку»: чим корисна ця ягода та як краще її споживати

  • On 08.08.2023

Основа кавуна – це сік, у якому містяться цукри: глюкоза, фруктоза та сахароза. Кавун має у своєму складі велику кількість магнію та вітамінів групи В. Ці мікроелементи є базовими для правильної роботи нервової системи. Аскорбінова кислота в кавуні укріплює судинну стінку та є природним протизапальним вітаміном. Завдяки рідинному складу кавун має дезінтоксикаційні властивості та рятує від зневоднення.

Лікарі радять: за добу можна вживати не більше одного кілограма кавуна. І варто це робити окремим прийомом їжі, а не в якості десерту.

Обережними зі споживанням кавуна слід бути людям, які хворіють на цукровий діабет чи сечокам’яну недугу.

Більше рекомендацій щодо вживання кавуна розповіла Алла ПРИЙМАК – лікар-дієтолог КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр».

Проконсультуватися із лікарем можна, записавшись на прийом за тел. 0 800 202 103 (обрати цифру 3, або у системі Medics.

 

0 Comments

Leave Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *